Förstärkningspannfogar är sista steget för att installera ett kakelgolv, och vilket bättre sätt att lära sig än från två erfarna, professionella kakelinstallatörer. Jim och Rich är killarna från Diamond Tile som ligger här i Maryland, och var och en har över 27 års erfarenhet att lägga kakel. Förra veckan slutade de på golvet i Fred & Kims källare. De delade detaljerna med mig för grouting kakel och uppnå en vacker kakel golv. I dagens Pro-Follow lär du dig mer om de verktyg och produkter som de rekommenderar, blanda injektionsmassan, sprida injekteringen och avsluta plattan.

Redan lagt din kakel och behöver nu städa dessa injekteringslinjer? Praktiskt taget Funktionella har några bra tips om hur man rengör grout med sin hemlagad rengörare!

Verktyg och material
Rich använder Mapei Keracolor S vilket är en cementhaltig injektionsmassa med en polymeradditiv. Tillsatsmedlet hjälper grouttern hårdare och motstår fläckar. Detta är en slipad injektionsmassa, och Fred & Kim har valt en gråaktig färg.

Pro-Tip: Sandig injekteringsrör passar för flisskikt 1/8 “till 1/2” bred. Mindre fogar bör grouted med uns-sanded grout.

Pro-Tip: Fel är mer märkbara med mörkare injekteringsmedel medan lättare färgad injektionsblandning kommer att blanda och gömma ofullkomligheter.

Grouting kakel kräver bara några verktyg, och Rich använder en liten trowel, grout float, svamp och en hink med rent vatten. Han använde också en borr- och paddelblandare för att blanda injektionen.

Pro-Tip: Använd handskar när du applicerar grout eftersom sand och lut kan orsaka hudirritation.

Steg 1: Blanda grout

Det vanligaste misstaget när grouting kakel misslyckas att ordentligt blanda injekteringen och vattnet. Om injektionsmassan är för tjock, blir det extremt svårt att arbeta, och om injektionen är för tunn, kommer den inte att klistra fast på plattan och lätt lossas.

Rika grundligt blandar injekteringen med en paddla mixer, och han riktar sig till en krämig pasta konsistens och enhetlig färg. Efter den inledande blandningen låter han virgen slakta i ca 5 minuter, och sedan remixar han allt för att eliminera några luftbubblor. Även, medan Rich arbetar, kommer han periodiskt att remixa injekteringen; Emellertid lägger han inte till mer vatten.

Pro-Tip: Vattentvätt kan orsaka injektionssprutor som ger upphov till en vit blöt.

Pro-Talk: Slaking är processen att lämna injektionen ostörd så att vattnet helt kan tränga in i de torra ingredienserna.

Pro-Tip: Det är viktigt att injekteringen blandas helt igenom. Annars kan det finnas viss färgvariation. Blanda separata partier med samma proportioner för att uppnå jämn färg under hela tiden.

Pro-Tip: Beroende på rumstemperatur har de flesta injektionsföremål ett 30-minuters fönster av arbetstid. Blanda så mycket injekteringsbruk som du kan sprida under den tidsperioden.

Pro-Tip: Svart och gråfärgad injektionsfärg kommer permanent att färga färg och injekteringsflödet brukade appliceras. Lättare färgad injekteringsbruk kan torkas bort.

Steg 2: Sprid Grout
Rich började på ena sidan, sprida injektionen med en injekteringsflotta.

Pro-Tip: Lätt fukta kakan före grouting för att underlätta spridningen.

Han spredde injekteringen över en sektion av kakel och tvingade injektionen i fogarna.

Rich använde injekteringsflödet för att packa fogarna tätt och eliminera hålrummet, och därefter använde han flottören för att avlägsna överskott.

Rich höll flottören vid ungefär 45 ° och sopade injekteringen upp och ner i korta passeringar.

Steg 3: Svampfogar Rengör
Med hjälp av en fuktig (inte blötläggande) svamp rensade Rich ansiktet på plattorna med en cirkelrörelse.

Pro-Tip: Vänta ca 15 minuter för att grouten ska fastna innan du spongar rent. I annat fall kommer det att dra in grouten ur fogen.

Efter det första passet med svampen gick Rich tillbaka och rengjorde kakel och fogar en andra gång, torkar i en något diagonal vinkel mot fogen.

Steg 4: Repetera Spridning Grout och Sponging Clean
Arbeta i dessa små sektioner, rika färdiga av golvet.

Steg 5: Låt torka
Injekteringen kommer att behöva cirka 24 timmar för att torka och härda innan golvet är klart för fottrafik. Jim och Rich känner att försegling av injekteringen vanligen är onödig eftersom skyddet är kortlivat, och injektionen behöver fortfarande rengöras regelbundet. De råder att försegla injekteringen endast i områden som kommer att vara benägna att få fläckar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *