Våra garageverkstäder golv var i behov av några allvarliga TLC. Vi applicerade en epoxi garage golvbeläggning för att täcka de fula oljefläckarna och ge butiken ett fint polerat utseende. Jag är förvånad över skillnaden som golvet gör och skulle rekommendera en epoxibeläggning för alla som vill klassa upp sitt garage, källare eller annan betongyta. Läs vidare för att lära dig hur vi gjorde det och några tips att komma ihåg när du startar det här projektet.

Redaktörer Anmärkning: Många läsare har funnit denna artikel till hjälp vid omvandling av egen källare eller garage. Vi hoppas att du tycker om artikeln, och om det finns något vi saknade, lämna en kommentar. Vi svarar på det så bra vi kan ASAP. Tänk på att dela detta på Facebook och ge det en +1. Knappar kan hittas flytande på vänster sida av din skärm. Tack!

Quikrete var vänlig att skicka några kits för denna handledning. Jag är verkligen imponerad av resultaten och skulle rekommendera att Lowe sätter upp en uppsättning för ditt eget garage.

Steg 1: Rengör och förbered ytan
Den viktigaste delen av att applicera en epoxibeläggning är att betongen är tillräckligt rengjord och porös. Detta är så kritiskt eftersom smuts, skräp, olja, färg och annan skräp kan förhindra att beläggningen häftar på betongplattan. Om det händer kommer din golv att delaminera och beläggningen kommer att flisas och flingas. Du kommer bli besviken, och ombeläggning kommer att kräva betydande ytterligare steg. Ta detta steg på allvar. Se till att ytan är ren och etsad (vilket betyder att den inte är slät).

Dessa bilder visar garaget golvet innan vi började. Du märker mycket oljeprodukter från 25+ år av parkerade bilar.

Adressa eventuella sprickor eller annan konkret skada innan du börjar. Epoxibeläggningen är tjock och fyller helt små hårspårsprickor, men större sprickor är fortfarande synliga om du inte lappar dem. Sprickor ger också en väg för fukt, och det kan orsaka att epoxibeläggningen “moln” över.

Vi började rengöringsprocessen genom att dra allt ut ur garaget och sopa det rent. Fred tog tag i en trädgårdskant och använde den för att skrapa bort torkad gipsförening och allt annat som han kunde ta bort.

Jag har en hård borste, skrubborst med slangfäste, och det är den perfekta produkten för att rengöra ett garagegolv. Det låter mig våt ytan med en kontrollerad spray och skrubba golvet i ett verktyg.

En av de artiklar som ingår i Quikrete-kitet är Bond-Lok. Det är ett syrakoncentrat som du blandar med vatten för att rengöra, avfetta och etsera betongen. Du gör en 3: 1-blandning, och var och en av dessa flaskor räcker till för att rengöra ett garage. Du kan överväga att köpa en extra eftersom du måste applicera Bond-Lok utspädd till några riktiga hårda fläckar. Vi fann att det var en bra idé att applicera Bond-Lok direkt på oljefläckar och låt det sitta i ca 5 minuter före skrubbning. Du vet att det fungerar eftersom det kommer att fizzas.

Ditt mål för rengöring av betongen är inte att ta bort några tecken på en fläck, utan snarare för att säkerställa att det inte kommer att förhindra att beläggningen sipprar in i betongens porer. Av samma anledning är det viktigt att ta bort någon form av betongförseglare som tidigare tillämpats. Detta kan vara en mycket tråkig uppgift och om plattan var förseglad professionellt kan det krävas slipning eller kemisk strippning i större skala än vad de flesta gör det självklara skulle vara bekväm med.

Vi tilldelade en hel 24 timmar för betongen att torka innan vi fortsatte till nästa steg. Vi rekommenderar att du väntar minst 24 timmar eftersom en väleteterad yta sannolikt kommer att hålla fukt i betongens porer. Om några vattenpooler ligger på toppen av betongen, kan du absolut inte applicera epoxibeläggningen. Du måste rengöra / avfetta / etsa detta område tills vatten inte sitter ihop.

Steg 2: Måla epoxikoncentrationen och spridda flingor
För att förbereda epoxiden blandade vi de två delarna noggrant och lät den sitta i 30 minuter. På grund av förseningen, försök att förutse när du behöver mer och blanda nästa gallon innan du slutar. Du har bara 2,5 timmar att applicera beläggningen, så får du inte heller för långt framåt. Vi hittade inga problem med att få alla tre burkar epoxi applicerad på cirka 2 timmar.

Applicera den färgade epoxiden är ungefär som att måla en vägg. Du använder en borste för att klippa in gränserna och en 3/8
Nap roller för resten. Beläggningen är väldigt tjock och målar den långsamt. Jag märkte också att ångorna kan vara ganska dåliga. Se till att det där du jobbar är väl ventilerat.

Eftersom färgbeläggningen är så tjock rulla du i en riktning och byter sedan riktningar 90 grader. Detta hjälper till att se till att allt är helt täckt. Quikrete erbjuder många olika färger, och vi väljer “Grayling”. Du kan se i bilderna att den torkar mörkare än den fortsätter, så var inte orolig om det ser för ljus ut vid första applikationen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *