Välkommen tillbaka till vår senaste Pro-Follow-serie med inriktning på hur du refinansierar trägolv. Raffinering av ett trägolv är ett bra sätt att få ett nytt liv till ett golv som visar för mycket slitage eller om ytan inte längre skyddar golvet. Det är också en nödvändig del av att utöka ett befintligt lövträ, som vi presenterar här.

Hur man refinish trägolvSave

Alla våra Pro-Follow-artiklar är resultatet av skuggningsexpert, professionella entreprenörer på faktiska arbetsplatser. Det finns inget bättre sätt att lära sig om hemförbättring än direkt från killar som arbetar på fältet med decennier av erfarenhet under deras verktygsbälte. För den här Pro-Follow har jag samarbetat med Danny Riter, ägare av Signature Hardwood Floors, Inc. I den här artikeln delar Danny tips och tricks för att framgångsrikt kunna raffinera ett trägolv. Processen innefattar att ta bort den gamla fläcken och avsluta, korrekt slipningsprogression, slipande kanter och hörn, applicera fläck och täta golvet för att skydda sin skönhet under de kommande åren.

Om du överväger nya trägolv eller refinishing ett befintligt golv och bor i det större Baltimoreområdet, ge Danny ett samtal. Han och hans besättning kommer att arbeta med dig för att ge en vacker, långvarig golvlösning. Denna artikel är ett bra exempel på kunskap och uppmärksamhet på detaljer som Danny ger till alla jobb. Kolla in hans hemsida för mer information.

 

Ta bort befintlig Stain & Finish
Slipa runt kanterna
Sätt Nails & Putty Repair
Vakuum och Re-Sand
Ta bort slipmärken
Buff och vakuum
Applicera Stain
Applicera Shellac
Två Coats av Poly
Installera Skoformning
Final Coat of Poly

Verktyg och material
Det här är de verktyg och material som Danny och hans besättning använde för projektet. Om du tar detta projekt på dig själv kan du hyra de större verktygen på ditt lokala DIY-center. Länkar till tillverkarens produktsidor finns i slutet av den här artikeln i avsnittet Relaterat innehåll.

Drum Sander
Golv Edger
Buffert
Handskrapa
Nail Set
Vakuum
Golvbeläggare och Trimkuddar
Terry Cloth Handdukar
Träfyllmedel
Fläck
Schellack
polyuretan

Steg 1: Trumma Sandgolv
För att avlägsna majoriteten av befintlig finish och fläck använde Dannys besättning en 8-tums sander. De började med ett 36 slip slipband.

Pro-tip: Vissa golv får bara ha ett tunt lager av lövträ, och dessa golv kan inte förädlas.

Sanderen är en ganska enkel maskin. Handtaget gör det möjligt för operatören att manövrera sanderen och hävarmen sätter ihop slipbandet mot golvet. Väskan kan svänga till vardera sidan och det fångade en hel del damm.

Pro-Tip: Alltid sand i riktning mot brädorna.

Pro-Tip: Sätt alltid sanderen i rörelse innan du sätter i bältet mot golvet för att förhindra ojämn slipning.

För det mesta var två eller tre överlappande pass tillräckligt för att helt avlägsna den gamla polyuretan och fläcken. Ibland hittade killarna en låg punkt och fick träffa den igen. Dannys besättning skulle sanda 3/4 av ett rum som vetter mot en riktning, och sedan sänka resten av rummet mot motsatt riktning.

Pro-Tip: Varje slipband täckte ca 250 kvm innan killarna bytte ut det.

Bandsliparen kan bara komma så nära väggar, hörn och andra snäva utrymmen. Killarna var mycket försiktiga så att de inte stötte sanderen och därigenom skada golvet. De undviker också att gå över golvutloppsöppningarna med trummersandaren.

Resultatet handlade om en 5 “omkrets runt de flesta rum och korridoren. Trommaskyttaren var för stor för några av garderoberna, så killarna kunde inte använda den där heller.

Steg 2: Sand med Golv Edger
Därefter använde Dannys besättning ett par golvkantar som gjorde det möjligt för dem att komma rakt upp mot väggarna och in i områden med begränsat utrymme.

Precis som med trummaskyttaren använde de 36 slipskivor.

Pro-Tip: Killarna staplade dubbelt staplade skivor så att när den första slitade ut, kunde de bara riva av den och komma tillbaka till jobbet.

Steg 3: Ställ in naglar
Dannys besättning kontrollerade golvet för naglar och använde en nagelsats för att sjunka dem under träets yta.

Steg 4: Putty hål och sprickor
Efter slipning använde killarna Woodwise trä fyllmedel för att fylla nagelhål och märkbara sprickor.

Steg 5: Vakuum och Repeat
Medan träfyllnaden torkade gav killarna ett snabbt vakuum.

Därefter upprepade de processen (trummersandare och golvkanter) med 80 slipband och skivor.

Steg 6: Handskrapa
Golvkanterna rör sig i cirkelrörelse, och även om det är svårt att se innan de färgas, lämnar de virvlarna i golvet. För att ta bort dem och komma in ännu tättare i hörnen, använde killarna skrapor för att ta bort ett tunt lager av trä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *