Detta är en omfattande guide för hur man installerar ett kakelgolv (keramik eller porslin). Nedan hittar du handledning för varje steg i processen, med expertkunskaper och tips från professionella plattor entreprenörer. Läs vidare för länkar till de enskilda artiklarna och rekommenderade verktyg för att lägga kakel. Vi hoppas att du njuter av serien!

Denna serie täcker allt för att installera ett golv av keramik eller porslin, inklusive golvbeläggning, installation av underlag, märkningshjälpmedel, läggning av plattor och fogfogar. Följ bara stegen nedan, och du kommer ha kunskapen att installera kakel i nästan alla situationer. Tänk på att innehållet tillhandahålls utan garanti. Vi strävar efter noggrann och korrekt information när vi beskriver alla steg och försiktighetsåtgärder för ett jobb, men det finns alltid möjlighet att vi släpper bort något viktigt. Använd denna information på egen risk.

Om du hittar den här guiden för att installera kakel, hjälper vi dig att sprida ordet, och det finns några sätt att göra det. Gilla denna artikel på Facebook och ge den en +1. Alla knappar kan hittas flytande till vänster om artikeln. Om du äger en webbplats, var god och dela den här artikeln med dina läsare genom att länka till den här sidan.

Gör inte det själv?
Innan vi börjar, om du inte gör det här jobbet själv och bor i det större Baltimore-området rekommenderar vi starkt Jim and Rich från Diamond Tile. Vi samarbetade med Jim och Rich för att skapa denna serie, och du kan se kvaliteten på deras arbete och uppmärksamhet på detaljer i varje bild. Ring Diamond Tile på 443-386-0065 för en gratis uppskattning.

Om du inte är lokal i Baltimore rekommenderar vi att du använder Home Advisor för gratis citat. De matchar husägare med skärmade och godkända lokala entreprenörer som kan få jobbet gjort rätt. Här är länken:

Hitta Tile Entreprenörer. Få upp till 4 citat nu. Det är snabbt, gratis och enkelt!
Plattar golvet i förberedelse för kakel

Åtgärder för att installera en kakelgolv
(Svep över länkarna för att lära dig mer om artikeln)

Steg 1: Kontrollera undergolvet
Det finns mycket förvirring om vad som utgör en lämplig undergolv för kakel och vilka substrat du kan (och kan inte) kakel över. Majoriteten av installationerna sker över en trä- eller betonggolv, och de två stora problemen medför för mycket avböjning och rörelse från säsongsmässiga förändringar. Läs artikeln på den länken för att lära dig vilka kriterier din undergolv ska mötas innan du lägger kakel.

Steg 2: Installera strålningsvärmare (tillval)

Installera ett värmeelement är en bra uppgradering för ett kakelgolv, och installatörer ombeds att installera mer och mer uppvärmda golv. Golv kan värmas upp på flera olika sätt, och vi rekommenderar att du lägger ner strålningsvärme och täcker den med mortel eller häller självliknande morter (SLM).

Närbild på Schluter DITRA

Steg 3: Nivå (Flatten) undergolvet
Professionella plattor entreprenörer uppskattar att 90% av alla ombyggnadsarbeten kräver att golvet ska platta för att eliminera toppar och dalar. Detta är ett viktigt steg som ofta förbises, och ett ojämnt golv kan leda till utskjutande hörn eller till och med brutna plattor. I denna artikel beskriver Jim och Rich hur man ska “jämföra” ett ojämnt trä eller betonggolv.

Steg 4: Installera underlag
Ett kakelgolv är bara lika bra som underlaget under det. Vanligtvis är cementplatta installerad över en säng av murbruk. Ett annat alternativ är att installera Schluter DITRA-underlag som fungerar som ett frikopplingsmembran, vilket eliminerar några av de främsta orsakerna till sprickad och delaminerad kakel. Killarna föredrar DITRA; Det lägger dock till tid och kostnad så att de inte använder den på alla jobb.

Steg 5: Markeringsguider
Att märka exakta guider gör kakelplattan mycket enklare eftersom du kan förskära alla plattor och eliminera behovet av distanselement. Jim och Rich Snap Kritlinjer för att ställa upp ett rutnät, och resultatet är helt raka kakel och leder.

Steg 6: Läggande kakel
Med det korrekta prep-arbetet är det lätt att lägga kakel. Killarna förkrossar alla kakel runt omkretsen, stöder stolpar, steg och dörrar, och de lägger kakel enligt sina guider. Morter i lederna är ett vanligt problem, men Jim och Rich har ett bra knep för att eliminera överflödig murbruk.

Steg 7: Grouting Tile Joints
Fogning av lederna är ett av de sista stegen innan kakelinstallationen är klar och det leder verkligen till kakel. Denna artikel delar hur Jim och Rich Grout-plattor leder, inklusive vilka verktyg och material de använder och många pro tips.

Steg 8: Installera baseboard och skoformning
Installera baseboard och skoformning involverar halsdukfogar, inuti hörn (som kan vara snitt) och utvändiga hörn. Kvartalsrunda kan vara ett acceptabelt alternativ till skoformning om du har stora luckor.

Om du arbetade hårt för att noga plana golvet och göra exakta nedskärningar, kan du eliminera behovet av skoformning helt och hållet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *